vineri, 17 iulie 2009

Telenovela cu haine

Episodul pilot:
Haina face pe om!
Personajele principale:
Tu, garderoba, oglinda, ceilalti.
Intriga:
Eu cu ce ma imbrac azi?
Scurta prezentare a relatiilor dintre personaje:
Tu esti o personalitate puternica.
Desi preferi originalitatea, iar "Haina face pe om" ti se pare unul dintre cliseele clasice, tinzi, totusi de data asta sa fii de partea cliseistilor si te imprietenesti cu hainele tale, dai importanta starilor pe care le au, le lasi "sa te faca" de fiecare data cand iesi in lume!
Daca o haina este botita cand vrei sa o imbraci, stii ca e morocanoasa, ca nu are chef, ca abia a iesit din masina de spalat si te gandesti bine inainte de a o scoate in lume,
Daca, dimpotriva haina cade imediat ce deschizi sifonierul inseamna ca e o oportunista si o ostentativa, ca vrea cu orice pret scoasa in lume!
Asa ca cele mai de dorit sunt hainele care stau cuminti pe umeras, care isi stiu locul si isi cunosc momentul.
Dar cel mai tare iti pune la incercare orgoliul si narcisismul, inganfata oglinda.
Daca are ea chef si pofta face in asa fel incat ba sa nu iti vina bine o haina, ba sa nu ti se potriveasca o culoare, ba sa apara o cuta pe care pana atunci nu ai vazut-o.
Poti sa fii pe fata ca ea te arata pe dos daca i se pare ca nu e momentul sa te imbraci intr-un anumit fel. Ea iti negociaza relatiile cu celalti.
Daca ea spune "nu asa!" si ceilalti vor ridica din spranceana cand te vor vedea. Insa sunt si momente in care iesi tu invingator in relatia cu oglinda si cu ceilalti.
Si aceste momente sunt cele in care mergi pe spontaneitate.
Hainele se supun, oglinda iti da morocanoasa dreptate, iar ceilalti trag cu coada ochiului sau te privesc fara retinere admirativ.
Oare va urma?

Niciun comentariu: